DecoDorka

Idei sláger a pasztell színű húsvéti tojások

2017. április 13. - decodorka

Gyerekkoromban – ha csak családon belül, de akkor is – volt hagyománya a húsvétnak. Majd elérkezett az az időszak, amikor mindegy hogy hova, csak „meneküljünk” a locsolók elől. Később ugyan nem tudatosan, de a szabadságolások miatt tényleg erre a „hosszú hétvégére” esett a nagy kirándulások ideje a baráti társasággal.

img_20170407_135934.jpg

Visszatérve gyerekkoromhoz a húsvétot mindig lázas előkészület előzte meg. A séták alkalmával összegyűjtött barka – és aranyeső ágakat vázákba helyeztük, felakasztgattuk az apró kis dísztojásokat, díszcsibéket és dísznyuszikat. A fő „attrakció” a tojásfestés bevallom sosem tartozott a kedvenceim közé, de hát ez volt a lényeg, a fiúknak valamit adni kellett a locsolásért cserébe.

Miután két picur anyukája vagyok, szükségét érzem, hogy a témával újra foglalkozzak. Tojást pingálni továbbra sem szeretek, mélységes elismerésem azoknak az alkotóknak akik csodaszép mintázatot képesek rá festeni arra az egyenesnek semmiképpen sem mondható felületre. Így megmaradtam az egyszínű tojásoknál, azzal a változtatással, hogy megpróbáltam pasztellszíneket létrehozni még pedig fürjtojásokon. Ez nem egyszerű, hiszen a tojás alapvetően ugye nem fehér.  Lássuk hogyan tüntettem el barnás, foltos színét:

img_20170407_103956.jpg

Nagyon egyszerű, hiszen csak fel kell tenni főni a tojásokat annyi különbséggel, hogy több ecetet öntünk az edénybe, mint vizet. (Megj.: Ha fürjtojást használsz forrástól számítva 3-4 perc elegendő neki.)

img_20170407_105205.jpg

Meglepően szépen kifehéredtek a tojások, néhány apró folt maradt csak rajtuk, ezeket dörzsiszivacs segítségével óvatosan ledörzsöltem.

img_20170407_113118.jpg

Miután kihűltek a tojások máris kezdhetjük a festést. Én a Pentart Decor Paint soft termékeit használtam, mert abból voltak szép pasztell színeim, de a sima akril festék is megfelel. Vízfestéket nem ajánlom.

img_20170407_151346.jpg

A kész tojásokat kedvünk szerint használhatjuk dekorációként tálban, vagy ha kifújjuk akár fel is akaszthatjuk. Utóbbit majd talán jövőre kipróbálom ;)

További tojásfestési ötletről itt olvashatsz!

Te milyen húsvéti tojásfestéssel készülsz? Írd meg kommentben vagy akár emailben a decodorka@gmail.com -ra!

Jó készülődést!

DecoDorka

 

Ha tetszett a bejegyzésem iratkozz fel hírlevelemre, hogy ne maradj le semmiről! ;)

Név*
Email*

A bejegyzés trackback címe:

https://decodorka.blog.hu/api/trackback/id/tr8412416595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása