DecoDorka

Gyereksarok

Készíts a gyerekszobába lámpát egyszerűen és költséghatékonyan

2016. október 26. - decodorka

A gyerekek gyorsan változnak, így az ízlésük, kedvenc mesefiguráik is. Szeretik őket viszontlátni mindenféle formában, legyen az akár plüssfigura, ruhán matrica, fali festmény, stb. A gyártók és a kereskedők jól tudják, hogy a lurkók bármit megtennének az áhított dologért, a szülők meg értük, így képesek horror áron adni őket.

Így van a lámpákkal is. Ahelyett, hogy a lámpabolt kínálatát böngésznéd, készíthetsz otthon saját kezűleg, ami ráadásul egyedi is. A munkálatokba bevonhatod a leendő kis tulajdonost is (közös program), hiszen az egész eljárás nagyon egyszerű.

Most egy olyan lámpa elkészítését fogom bemutatni, amely szalvétta-technikával készült, de számos más variáció is elkészíthető lampionnal.

lampa.jpg

Ami kell hozzá:

  • lampion (általában 30 vagy 40 cm-es átmérőben kapható, ára kb. 300-500 Ft)
  • vezeték (kb. 800 Ft)
  • szalvétta
  • decoupage ragasztó (hobbi boltban kapható)
  • olló, ecset

Jó tanács: szalvéttából olyan mintát válassz, ami könnyen körbevágható. A hobbi boltokban rengeteg választék van és a legtöbb helyen darabra is megveheted. Ha először próbálod ki ezt a technikát, ajánlott a 2-3 db.

1. Ha sikerült beszerezni az eszközöket, először vágd körbe a kívánt mintát/mintákat.

2. Ha ezzel megvagy óvatosan válaszd szét a rétegeket. Nekünk a legfelső réteg fog csak kelleni.

3. A lampiont nyisd szét és tervezd meg pontosan mi hova fog kerülni.

4. Jöhet a ragasztás. (Valaki úgy csinálja, hogy a felületet előre bekeni a ragasztóval, én nem ajánlom, mert össze-vissza le fog tapadni és nem lehet vele szépen dolgozni.) Tehát a kivágott mintát helyezd a lampionra, majd középről indulva a kép szélei felé óvatosan húzd végig a ragasztós ecsetet. Csak egy irányba dolgozz vele nehogy felgyűrd! Ne hagyj ki egy aprócska felületet sem, minden kis dudort dolgozz el! Ne ijesszen meg, ha az egész egy fehér paca, száradás után látszódni fog a kép is.

Sikerült? A decoupage nem nehéz technika, de ha mégsem sikerült ne add fel! Száradás előtt ledörzsölheted és kezdheted elölről. Ha nem érzed magad annyira ügyesnek először próbálkozz sima felületen!

FONTOS! A teljes száradás több órát vesz igénybe, ne csukd össze a lampiont!

Készíts több fajta lámpabúrát, így cserélgetheted őket!

Jó munkát!

DecoDorka

 

 

Ha nem szeretnél lemaradni az aktuális bejegyzésekről, hírekről, iratkozz fel hírlevelemre!

Név*
Email*

A bejegyzés trackback címe:

https://decodorka.blog.hu/api/trackback/id/tr5710406924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása